Kompetensområde

Utveckling/Test

Connect

Alla vill väl utvecklas?! Till det bättre?! Utveckling innebär just att något blir bättre eller mer komplext, och utvecklaren är personen som ser till att det blir så. Vissa utvecklare är specialiserade på särskilda programvaror, andra utvecklar hela verksamheter och de personer som jobbar där. Ytterligare andra utvecklar den tekniska grundplattformen genom att ha överblick över den tekniska arkitekturen. Oavsett vilken typ av utveckling man arbetar med krävs koncentration, struktur och flexibilitet och viktigast av allt – viljan och förmågan att kunna kommunicera. 

Connect

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Intervju med utvecklaren Viktor

Du är utvecklare. Berätta mer om vilken typ av utvecklare du är.
Om man ska sortera in  mig i ett fack så kan man säga att jag är en utvecklare som har Java som huvudsakligt programmeringsspråk. Det går därför att säga att jag är Java-utvecklare, men jag tycker inte att det alltid är hjälpsamt att forma en identitet kring vad man kan. Det kan skapa ett motstånd mot att lära sig nya saker, och påverka hur man väljer att lösa olika problem – om man har en hammare ser alla problem ut som en spik. Samma sak gäller i mjukvaruprojekt. Att vara utvecklare är att vara problemlösare.

Viktor.JPG

Vad har du varit involverad i för typ av uppdrag och vilken är din paradgren?
Jag har arbetat med allt från livsuppehållande manövrar för gamla döende system till att utveckla helt nya system. Jag skulle säga att min paradgren är att städa. Det är väldigt tillfredsställande att avlägsna spindelnäten och skrubba bort sotet för att få en kodbas i ett skick som alla kan vara stolta över och trivas att arbeta med i framtiden.

Vilka problem kan en organisation stå inför när det är befogat att ta in någon som du?
De behöver en bra utvecklare ;-)

Vad är en utvecklares mardröm?
Att sitta fast i en dysfunktionell utvecklingsmiljö – t.ex. att behöva använda dåligt fungerande eller långsamma produkter som bygger och testar koden. Arbetet går ofta väldigt långsamt i det läget, och blir inte alls lika roligt.

Vilka egenskaper skulle du säga är viktiga för att bli en bra utvecklare?
Den allra viktigaste egenskapen är att lära sig ett metodiskt sätt att arbeta för att lösa problem. Ringa in problemet mer och mer för varje steg du tar i stället för att springa runt och vända på stenar på måfå.

Vad är det roligaste med ditt arbete?
Det bästa som finns är att se glädjen i beställarnas ögon när de får tillgång till efterlängtade features eller när de ser systemet de tar fram börja ta sina första stapplande steg mot en första produktionsredo version. Jag har alltid älskat att bygga saker, och att komma i mål ger en sådan otrolig tillfredsställelse!

Stockholm

Kungsgatan 37
111 56 Stockholm Vägbeskrivning Se sida

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor